Hodek Zoltan

Home Mail Top secret

Szakmáim ...

Előbb a tanulás, azután a munka következett életemben. Most erről nyújtok átfogó képet.

Alapiskola

Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Udvard. Jelenleg Majthényi Adolf Alapiskolának hívják. Itt tanultam meg írni és olvasni. Megszerettem a matematikát, fizikát és jó alapokat szereztem a magyar irodalomból.

Ezt az iskolát ajánlom minden magyar nyelvű gyermeknek és szüleiknek. Ez az intézmény lépést tart a korral, igyekszik a technika vívmányait és az új oktatási metódusokat a gyakorlatban alkalmazni.


Ipari szakközépiskola

Elektrotechnikai Ipari Szakközépiskola, Érsekújvár. Jelenleg Összevont Középiskola - Jedlik Ányos Ipari Szakközép...., szakirány: elektronikus számítógéprendszerek. Itt sokat megtanultam az elektrotechnikából, ami a mai napig a hobbim maradt. Megutáltam de megtanultam a matematikát és a fizikát. Az irodalomból bőven táplálkozhattam az alapiskolai tanulmányaimból.

Ezt az iskolát ajánlom annak, aki szakmát akar szerezni magának, nem lusta laboratóriumi munkákat, méréseket kidolgozni, és annak aki a jövőt az elektronikai és IT rendszerekben látják - nem fognak csalódni.


Műszaki egyetem FEI

Szlovák Műszaki Egyetem, Elektrotechnikai és Informatikai Kar, Pozsony. A szakmánál maradtam jelentkeztem erre az egyetemre. Az első szemeszter után kidobtak, mert nem tanultam. Hozzáteszem: nem lestem a vizsgákon.

Az iskolát ajánlom mindenkinek, aki mélyrehatóan szeretne foglalkozni az elektrotechnikával, aki szeretni a matematikát, fizikát, programozást, stb.


Műszaki egyetem Sjf, BME

Szlovák Műszaki Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Automatizációs és Információs Tanszék, Pozsony. Az elektro után ide jelentkeztem, az első évek könnyűnek bizonyultak, a későbbiek pedig még könnyebbnek. Ennek ellenére egy évvel meghosszabbodott a tanulmányom. Ennek keretén belül egy szemesztert a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának Gépészeti Informatika Tanszékén töltöttem - nagy örömömre.

Diplomamunkámat a komáromi Metrona kalibrációs és metrológiai laboratóriumban írtam. Egy Delphi programocskát mely a hosszúsági méréseket értékeli ki statisztikai képletekkel. Egész jópofa.

Ezt az iskolát annak ajánlom akit kidobtak az elektroról, ill. tényleg a gépészet a hobbija. Jelenleg ennek a szakiránynak elég virágzó jövője van kibontakozóban.


Műszaki egyetem DPŠ

Szlovák Műszaki Egyetem, Mérnöki Pedagógia és Pszichológia, Nagyszombat. Ennek a két éves tanulmányaimnak köszönhetően szeretem egy tanári oklevelet, mely feljogosít arra, hogy alap- ill. középiskolában tanítsam a szaktantárgyakat. Jelenleg ezt még nem használtam ki, mindössze a kötelező gyakorlatokat tanítottam le.

Ezt az iskolát ajánlom annak, aki nem tud mit kezdeni a szabadidejével, ill. van némi afinitása a neveléshez és oktatáshoz.


Nagyszombati egyetem

Nagyszombati Egyetem, Teológiai Kar, Csoport és közösségteremtő szakirány. Ezt a hároméves tanulmányt nem fejeztem be, főleg időigényessége miatt.

Ezt az iskolát annak ajánlom, aki többet szeretne megtudni a pszichológiáról, etikáról, vallásról ill. a közösségépíő terápiákról.


Semecs

Semecs s.r.o., Verebély. Ez volt az első munkahelyem, ahová dokumentációs mérnökként léptem be. A cég elektronikai áramkörök gyártásával foglalkozik holland anyacég vezetésével. Másfél hónap után jobb munkalehetőség kínálkozott, így gyorsan átléptem.


PSA Peugeot Citroën

PCA Slovakia s.r.o., Nagyszombat. Ide 2005 január elsején léptem be minőségbiztosíási mérnökként. A cég autószereléssel foglalkozik, konkrétan a Peugeot 207 és a Citrën A58-as modellek összeszerelése ill. fejlesztése. Feladatom egy csoport kiképzése és vezetése volt. A csoportom fő feladata az autók minőségének ellenőrzése (tesztsofőrök, mérések, vizuális hibák leleplezése, kliensek védelme, ...). Három év után a minőségügyben maradva egy kisebb csoportot, az analitikusok csoportját vezetem, akik minden tudásukat bevetve igyekeznek felfedni az autókon talált hibák eredetét.